Therapievormen - Fysiotherapie 90
15758
page-template-default,page,page-id-15758,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Therapievormen

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij borgen onze kwaliteit door het up to date houden van onze vakkennis en het aanbieden van verschillende therapievormen door onze fysiotherapeuten. Hierbij maken wij gebruik van goed uitgeruste trainingszalen. Zo kunnen wij u een zo groot mogelijke hoeveelheid gespecialiseerde diensten aanbieden.

 

Dit maakt ons een goede partner voor uw zorg voor een gezond en fit lichaam.

MANUELE THERAPIE

Heeft u moeite of pijn bij het bewegen van een gewricht? Onze manueel therapeut zorgt er niet alleen voor dat uw gewrichten weer beter gaan bewegen. Ook uw houding en manier van bewegen krijgen aandacht. U merkt vaak direct na de behandeling dat u zich gemakkelijker beweegt!

DRY NEEDLING

Dry needling is een nieuwere behandelmethode van de Nederlandse fysiotherapeut. De methode is overgekomen uit Canada en wordt al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

TRIGGERPOINT BEHANDELING

Wat opvalt is dat deze triggerpoints zich vaak op een heel andere plaats bevinden dan waar de pijn gevoeld wordt. Wel is het zo dat iedere spier een eigen uitstralings-gebied heeft waar de pijn zich kan voordoen. Zo kunnen triggerpoints in de nekspieren hoofdpijn veroorzaken.

FYSIOTHERAPIE BIJ SPANNINGSKLACHTEN / PSYCHOSOMATIEK

Psychosomatisch fysiotherapeuten kijken naar het verband tussen lichaam, geest en leefomgeving. Onze specialisten Anneke Schmidt en Joukje Truijen behandelen o.a. klachten die samenhangen met stress en klachten als pijn en vermoeidheid waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak kan worden gevonden. Vaak is er dan sprake van ‘psychosomatische klachten’: lichamelijke klachten waarbij psychische en sociale factoren een rol spelen.

FYSIOTHERAPIE BIJ SPORTBLESSURES

We behandelen en adviseren sporters van elk niveau met een sportgerelateerde zorgvraag. De sportfysiotherapeut werkt samen met o.a. de manueel therapeut, huisartsen, sportartsen en het SEDN (diagnostisch centrum Hoendiep). Om op een veilige manier te revalideren van uw blessure maken we gebruik van een ruime oefenzaal met moderne apparatuur.

MEDICAL TAPING

De sportliefhebber is er waarschijnlijk al bekend mee: de gekleurde tape die de kuiten, bovenbenen of armen van (top)sporters siert. Ook bij niet-sporters wordt dit zogenaamde medical tape steeds vaker toegepast. Waarom eigenlijk? Met behulp van medical taping kun je de lichamelijke functies verbeteren en geblesseerde spieren en gewrichten ondersteunen, zonder het lichaam te beperkingen in haar bewegingsmogelijkheden.

BEKKENKLACHTEN

Tijdens de zwangerschap worden onder invloed van zwangerschapshormonen gewrichtsbanden soepeler en rekbaarder, waardoor het bekken beweeglijker wordt. Dit is een natuurlijk proces en is noodzakelijk om voldoende ruimte te creëren voor het kind tijdens de bevalling. Echter in sommige gevallen kan deze verslapping van banden ervoor zorgen dat de banden overbelast raken.

MINDFULLNESS

tekst

MEDISCHE TRAININGSTHERAPIE

Deze functiegerichte training wordt toegepast met en zonder hulp van toestellen en apparaten. De training is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van de individuele deelnemer en wordt in groepsverband gegeven onder begeleiding van een fysiotherapeut. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering. Er wordt op verantwoorde wijze gewerkt aan uw functieherstel.

CHRONISCHE PIJN

tekst

BINDWEEFSELMASSAGE

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

ETALAGEBENEN

Als u loopt, hebben uw beenspieren meer zuurstof nodig dan wanneer u stilstaat. De slagaders vervoeren zuurstofrijk bloed. Bij etalagebenen (claudicatio intermittens) zijn de slagaders van het been door aderverkalking vernauwd. Hierdoor kunnen deze minder bloed aanvoeren en gaat er ook dus minder zuurstof naar de benen. Dit kan leiden tot pijnklachten.

INCONTINENTIE TRAINING

Incontinentie is het ongewild verlies van urine en/of ontlasting. De hoeveelheid urineverlies kan bij iedereen verschillen:een druppeltje, een scheutje, een straal of zelfs een hele plas. Ook kan het zijn datuU juist heel vaak aandrang voelt en daardoor zelfs niet zo makkelijk de deur uit gaat. Bij mannen komen klachten voor als bv nadruppelen. Er zijn meerdere vormen van urine-incontinentie. Stress-urine-incontinentie is verreweg de meest voorkomende vorm van incontinentie.

FYSIOTHERAPIE AAN HUIS

Het kan zijn dat u niet naar onze praktijk kunt komen voor de fysiotherapie. U bent bijvoorbeeld net ontslagen uit het ziekenhuis na een operatie of uw conditie laat het niet meer toe om zelfstandig bij ons te komen. In dat geval komen wij graag bij u thuis! Wij hebben hiervoor wel een verwijzing van uw (huis)arts nodig.

THUISZORGTHERAPIE

De meeste ouderen willen zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. Ze willen daarbij zo onafhankelijk en zelfstandig mogelijk blijven. Om dat te realiseren is het belangrijk dat de zelfredzaamheid zo veel mogelijk behouden blijft en dat er een veilige woonsituatie is. Thuiszorgtherapie kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

LONGREVALIDATIE

Een longziekte (COPD) verandert uw leven. Dagelijkse bezigheden gaan niet meer vanzelf. Het is soms moeilijk te accepteren dat u een longziekte heeft of dat u sneller moe bent en niet meer kunt doen wat u wilt. Longrevalidatie onder begeleiding van een fysiotherapeut kan u helpen om beter met uw longziekte om te gaan en uw conditie te verbeteren