Therapievormen - Fysiotherapie 90
15758
page-template-default,page,page-id-15758,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Therapievormen

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij borgen onze kwaliteit door het up to date houden van onze vakkennis en het aanbieden van verschillende therapievormen door onze fysiotherapeuten. Hierbij maken wij gebruik van goed uitgeruste trainingszalen. Zo kunnen wij u een zo groot mogelijke hoeveelheid gespecialiseerde diensten aanbieden.

 

Dit maakt ons een goede partner voor uw zorg voor een gezond en fit lichaam.

MANUELE THERAPIE

Manuele therapie is een verbijzondering binnen de fysiotherapie. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren.

DRY NEEDLING

Dry needling is een behandelmethode, waarbij met behulp van dunne naaldjes zgn. “triggerpoints” in een spier worden aangeprikt. Spiervezels raken op deze manier snel en langdurig ontspannen.

TRIGGERPOINT BEHANDELING

FYSIOTHERAPIE BIJ SPANNINGSKLACHTEN / PSYCHOSOMATIEK

FYSIOTHERAPIE BIJ SPORTBLESSURES

MEDICAL TAPING

ZWANGERSCHAPS GERELATEERDE BEKKENKLACHTEN

MINDFULLNESS

tekst

MEDISCHE TRAININGSTHERAPIE

CHRONISCHE PIJN

BINDWEEFSELMASSAGE

Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met klieren, bloedvaten, zenuwen , spieren organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

LOOPTHERAPIE BIJ ETALAGEBENEN

De eerste keus behandeling bij etalagebenen is gesuperviseerde looptherapie. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze looptraining leidt tot een verbetering in loopafstand, die vergelijkbaar is met de verbetering die behaald wordt door middel van een operatieve ingreep (‘dotter’ of een bypass operatie).

Bekkenbodemtherapie

FYSIOTHERAPIE AAN HUIS

Het kan zijn dat u niet naar onze praktijk kunt komen voor de fysiotherapie. U bent bijvoorbeeld net ontslagen uit het ziekenhuis na een operatie of uw conditie laat het niet meer toe om zelfstandig bij ons te komen. In dat geval komen wij graag bij u thuis!

THUISZORGTHERAPIE

De meeste ouderen willen zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. Ze willen daarbij zo onafhankelijk en zelfstandig mogelijk blijven. Om dat te realiseren is het belangrijk dat de zelfredzaamheid zo veel mogelijk behouden blijft en dat er een veilige woonsituatie is. Thuiszorgfysiotherapie kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

LONGREVALIDATIE

Bij Fysiotherapie 90 wordt een longrevalidatieprogramma aangeboden bedoeld voor patiënten met een chronische longaandoening( COPD).