Incontinentietraining - Fysiotherapie 90
15934
page-template-default,page,page-id-15934,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Incontinentie training

Incontinentie is het ongewild verlies van urine en/of ontlasting. De hoeveelheid urineverlies kan bij iedereen verschillen:een druppeltje, een scheutje, een straal of zelfs een hele plas. Ook kan het zijn datuU juist heel vaak aandrang voelt en daardoor zelfs niet zo makkelijk de deur uit gaat. Bij mannen komen klachten voor als bv nadruppelen. Er zijn meerdere vormen van urine-incontinentie. Stress-urine-incontinentie is verreweg de meest voorkomende vorm van incontinentie.

 

Voor wie

Incontinentie komt op alle leeftijden voor bij zowel mannen als vrouwen. Het begint vaak met een ‘klein ongemak’: u verliest zomaar een paar druppels urine. Gewoon als u lacht, bukt, iets optilt, tijdens het hoesten, bij onverwachte bewegingen of terwijl u aan het sporten bent. Mocht u deze klachten herkennen dan is incontinentie training geschikt voor u. Mannen kunnen na een prostaat operatie last hebben van (tijdelijke) urine-incontinentie, ook hier kan oefenen zinvol zijn.

Inhoud therapie

Samen met de fysiotherapeut gaat u op zoek naar een juiste behandeling van uw incontinentie klacht. De fysiotherapeut adviseert u over ademhaling, houding en beweging, drinken en toiletgedrag. U leert uw bekkenbodemspieren bewust aan te spannen en weer te ontspannen. Ook leert u bewust (plotselinge) verhoging van de buikdruk op te vangen. Hiermee kunt u uw incontinentie verminderen of zelfs verhelpen. Oefentherapie voor de bekkenbodemspieren in combinatie met voorlichting en advies vormt de basis van de fysiotherapeutische behandeling. Dat blijkt in veel gevallen succesvol.

 

Vergoeding en verzekering

Indien u aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen hieruit vergoed. Mocht u niet aanvullend verzekerd klik dan hier voor onze tarieven.

 

Photo by Bruce Mars